JADŁOSPIS PRZEDSZKOLA 11-15.01.2021
Poniedziałek
|
|
Śniadanie
|
Płatki mieszane na mleku, pieczywo pszennne i razowe, masło, wędliną, żółtym serem, dżemem, warzywkami, herbata owocowa(1,3,6,7) |
I Danie
|
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami, natką pietruszki(1,9) |
II Danie
|
Naleśniki z białym twarogiem, dżemem truskawkowym, sosem waniliowym, kompot z owoców mieszanych (1,3,7) |
Podwieczorek
|
Mini zapiekanki z szynką, żółtym serem, papryką, ogórkiem, lemoniada z miętą i pomarańczą, warzywo (1,3,6,8) |
Wtorek
|
|
Śniadanie
|
Kanapeczki z pieczywa mieszanego z pastą śniadaniową , jajkiem, wędliną , dżemem, ogórkiem zielonym, papryką, rzodkiewką, lemoniada z cytryną (1,3,6,7,9) |
I Danie | Barszcz biały z jajkiem i ziemniakami (7,9) |
II Danie
|
Kotlet mielony, ziemniaki puree z koperkiem, mizeria z jogurtem naturalnym, kompot wiśniowy (1,3,6,9,10) |
Podwieczorek | Ciasto drożdżowe z kruszonką, mleczko waniliowe, owoc (1,3,7,8) |
Środa
|
|
Śniadanie
|
Płatki na mleku, pieczywo pszennne i razowe, masło, wędlinką, pasztetem (wyrób własny) żółtym serem, dżemem, pastą z łososia, warzywkami, herbata owocowa (1,3,6,7,8) |
I Danie
|
Krupnik ryżowy z ziemniakami, natką pietruszki (1,3,7,9) |
II Danie
|
Pieczeń drobiowa w sosie szpinakowym, kasza kus-kus, warzywa na parze, kompot wieloowocowy (1,3,6,7,9,10) |
Podwieczorek
|
Murzynek z powidłami ,herbata owocowa, owoc (1,3,7,8) |
Czwartek | |
Śniadanie | Kanapeczki z pieczywa pszennego i razowego z polędwicą, jajkiem, żółtym serem, dżemem,ogórkiem zielonym, papryką czerwoną, lemoniada (1,3,4,6,9) |
I Danie | Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem (7,9) |
II Danie | Pierogi z mięsem w towarzystwie zrumienionej cebulki, surówka colesłav, kompot z owoców miesznych (1,3,6,7) |
Podwieczorek | Chałka drożdżowa z masłem i powidłami, kakao, owoc (1,3,6,7,8,9) |
Piątek | |
Śniadanie | Płatki kukurydziane na mleku,pieczywo pszenne i razowe, masło, schab pieczony, polędwica drobiowa, ser żółty zamojski, dżem, mix sałat, ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka, ogórek konserwowy, herbatka z żurawiną (1,3,6,8,9,10) |
I Danie | Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (1,3,7,9) |
II Danie | Kotlet rybny, ziemniaki puree z koperkiem, surówka z czerwonej kapusty, jabłka, szczypiorku, oliwy z oliwek, kompot wieloowocowy (1,3,4,7,9,10) |
Podwieczorek | Oponki serowe, kakao, owoc(1,3,7,8) |
zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie |