JADŁOSPIS PRZEDSZKOLA 22-25.04.2025
Poniedziałek | |
Śniadanie |
|
I Danie | |
II Danie | |
Podwieczorek | |
Wtorek | |
Śniadanie | Kanapeczki z pieczywa mieszanego z twarożkiem, wędliną, serkiem topionym, żółtym serem, pasztet(wyrób własnym), dżemem, ogórkiem zielonym,, ogórkiem konserwowym, pomidorem, papryką, rzodkiewką, herbata z pomarańczą (1,3,6,7,9) |
I Danie | Zupa wiejska z ziemniakami, natką pietruszki (7,9)odp. dla diety bezjajecznej, bezmlecznej, bezglutenowej |
II Danie | Mus jabłkowy z ryżem, sosem waniliowym, kompot owocowy(1,3,6,9,10)odp. dla diety bezjajecznej, bezmlecznej, bezglutenowej |
Podwieczorek | Kiełbaska na ciepło, bułeczka z masełkiem, ketchup, lemoniada, warzywo (1,3,7,8)odp. dla diety bezjajecznej, bezmlecznej, bezglutenowej |
Środa | |
Śniadanie |
Płatki na mleku, pieczywo pszenne i razowe, masło, twarożkiem, jajko, wędlinką, pieczonym schabem (wyrób własny), żółtym serem, dżemem, jajkiem, warzywami, herbata (1,3,6,7,8)
Płatki na mleku migdałowym odp. dla diety bezmlecznej |
I Danie | Zupa ogórkowa z ziemniakami(1,3,7,9)odp. dla diety bezjajecznej, bezmlecznej, bezglutenowej |
II Danie | Stek mielony w towarzystwie duszonej cebulki, ziemniaki puree z koperkiem, marchewka oprószana z groszkiem, kompot wielowocowy (1,3,6,7,9,10)odp. dla diety bezjajecznej, bezmlecznej, bezglutenowej |
Podwieczorek | Oponki serowe, kakao, owoc(1,3,7,8)odp. dla diety bezjajecznej, bezmlecznej, bezglutenowej |
Czwartek | |
Śniadanie | Kanapki z pieczywa pszennego i razowego z pastą z śniadaniową, poledwicą, serkiem topionym, pasztetem(wyrób własny), szynką, żółtym serem, dżemem,ogórkiem zielonym, papryką czerwoną, lemoniada (1,3,4,6,9) |
I Danie | Zupa jarzynowa z ziemniakami (7,9)odp. dla diety bezjajecznej, bezmlecznej, bezglutenowej |
II Danie | Nuggetsy w chrupiącej panierce, ziemniaki puree z koperkiem, surówka colesłav, kompot owocowy (1,3,6,7)odp. dla diety bezjajecznej, bezmlecznej, bezglutenowej |
Podwieczorek | Jabłuszka w szlafroczkach, herbata, owoc(1,3,7,8)odp. dla diety bezjajecznej, bezmlecznej, bezglutenowej |
Piątek | |
Śniadanie | Płatki czekoladowe na mleku( na mleku sojowym odp. dla diety bezmlecznej), pieczywo pszenne i razowe, masło, pastą śniadaniową, pieczonym schabem(wyrób własny), polędwica drobiowa, ser żółty zamojski, jajkiem, dżem, ogórek, pomidor, papryka, ogórek konserwowy, herbatka (1,3,6,8,9,10) |
I Danie | Rosół z makaronem, natką pietruszki (1,3,7,9)odp. dla diety bezjajecznej, bezmlecznej, bezglutenowej |
II Danie | Kotlet jajeczny, ziemniaki z wody z koperkiem, surówka wiosenna, kompot wieloowocowy (1,3,4,7,9,10)odp. dla diety bezjajecznej, bezmlecznej, bezglutenowej |
Podwieczorek | Zapiekanka na chlebie tostowym,, lemoniada, warzywo (1,3,7,8)odp. dla diety bezjajecznej, bezmlecznej, bezglutenowej |
zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie |